http://druzenje.aforumfree.com/forum 
PrijemPortalRegistruj sePristupi

Delite
 

 SPECIJALNO OBAVESTENJE ...

Ići dole 
AutorPoruka
Dragan
Glavni Admin
Glavni Admin
Dragan

Operativni Sistem. : O.S.  Windows 7/Server 2008 R2
BROWSER : Firefox
Izaberite Svoju Zemlju : Srbija
Pol : Muški
Lokacija : BEOGRAD
Upisan Upisan : 13.09.2008

SPECIJALNO OBAVESTENJE ... Empty
PočaljiNaslov: SPECIJALNO OBAVESTENJE ...   SPECIJALNO OBAVESTENJE ... Empty28/8/2011, 06:06

Priručnik za moderatora
Moderator mora da bude sposoban da rukovodi i rešava situacije
koje uključuju problematične članove foruma zadovoljavajućom
brzinom. Moraju biti aktivni na ovim forumima, takođe moraju da
dobro poznavati gramatiku.

- Trebalo bi da budu prisutni više dana u nedelji, s izuzetkom praznika, kako bi mogli da rešavaju probleme koje članovi imaju, najbrže što mogu. Kao što je navedeno u prijavi za moderatorsko mesto, moderator mora da piše svoje odgovore najmanje 3 dana u nedelji osim ako nije opravdano sprečen. Ukoliko je moderator sprečen da obavlja svoje aktivnosti na forumu potrebno je da objavi thread u Statusi urednika i administratora podforumu. Neprijavljeno odsustvo može rezultovati gubitkom statusa moderatora.

- Otvaranje novih tema u forumu koji moderator vodi je poželjno i neophodno.

- Postovi sa originalnim idejama ili temom mogu da imaju atribut Lepljiva ili Obaveštenje tema.

- Koristi Pravila kao temu vodilju u poslu moderatora. Ona ističu prava koja imaš kao moderator. Ako imaš pitanja slobodno se obrati Osnivaču ili Administratorima foruma.

-Ako post ili thread krši pravila, slobodno ga obriši ili pomeri. Data ti je dozvola da to uradiš, preduzimanje akcije je opravdano uz korišćenje tvog najboljeg rasuđivanja bez kontaktiranja osnivača ili administratora foruma.

- Kontaktiraj člana foruma kada obrišeš ili izmeniš njegov post. Neki članovi se ljute ako nije dato objašnjenje.

- Kontaktiraj člana foruma čiji si thread odlučio da pomeriš.

- Svi obrisani postovi i teme automatski odlaze u kantu za otpatke i ne mogu se povratiti.

- Imaš mogućnost da izdaš account upozorenje. Čini to u skladu sa Pravilnikom foruma " http://druzenje.aforumfree.com/forum ".

- Ako izdaš verbalno ili account upozorenje, potrebno je postuješ thread u Statusi urednika i administratora, tako da svi članovi uprave budu upoznati sa izdatim upozorenjem i da se u skladu sa njim ponašaju.

- Kao član odbora moderatora, očekuje se da poštuješ kolege. Ako imaš neki problem sa nekim od njih postuj thread u Statusi urednika i administratora podforumu, gde će se ovaj problem što pre razrešiti.

- Dužnost svih članova odbora moderatora je da privlače nove članove foruma. Ukoliko neko nema ovakvih mogućnosti, učestvovaće u drugim aktivnostima foruma. Očekuje se od osoblja da redovno posećuju Statusi urednika i administratora i da daju predloge i savete kako privući nove članove foruma.

- Od Moderatora se očekuje da daje primer na forumu, Upozorenje koje izda Administrator može dovesti do gubitka statusa moderatora.
- Dužnost moderatora je da dobro poznaje pravila. Jedini način da moderator sprovodi Pravilnik foruma jeste da je upoznat sa njim. Moderator mora biti upućen i mora takođe posedovati određenu praksu u materiji kojom se bavi. U osnovi ovo znači da bi pomogao članu foruma, moderator mora biti upoznat sa formom kako bi dao ideje i sugestije. Takođe mora da se stara da sajt i forum rade nesmetano sprovodeći Pravilnik foruma, mora da rešava nastale probleme, i da daje odgovor na pitanja koja postave članovi foruma vezano za sajt ili forum, vezano za Pravilnik i raznih procedura. Moderator mora biti sposoban da barata i rešava situacije uključujući problematične članove brzo i uspešno. Takođe moraju biti aktivni na ovim forumima, kao i da poznaju pravopis i gramatiku. Moraju biti zreli, kako ne bi padali u vatru.

- Potrebno je da moderator redovno nadgleda ovaj thread zbog mogućih izmena. Dužnost moderatora je da zna koje su njegove odgovornosti.

Osobine koje moderator treba da poseduje:

01. Strpljenje.
02. Razvijene sposobnosti da donosi samostalne odluke.
03. Ne sme biti pristrasan, mora da se odnosi ravnopravno prema svima.
04. Mora imati sposobnosti vođe i jak integritet.
05. Poštovanje prema drugima i da bude poštovan od drugih.
06. Dobro opšte obrazovanje.

Moderator mora biti upućen i mora takođe posedovati određenu praksu u materiji kojom se bavi. U osnovi ovo znači da bi pomogao članu foruma, moderator mora biti upoznat sa formom kako bi dao ideje i sugestije. Takođe mora da se stara da sajt i forum rade nesmetano sprovodeći Pravilnik foruma, mora da rešava nastale probleme, i da daje odgovor na pitanja koja postave članovi foruma vezano za sajt ili forum, vezano za Pravilnik i raznih procedura.

Potrebno je da promoviše interesovanje i učešće unutar foruma. Ovo može postići postavljajući izazove, vežbe i druge aktivnosti koje će povećati kreativnost članova.

Pošto je ovo volonterski posao moderator mora biti spremani voljan da pomaže drugim ljudima. Ovaj posao treba moderatoru da donosi i zabavu, ako to nije slučaj i oseća se sputanim i pod pritiskom neka se javi administratorima da ga oslobode statusa moderatora.

Ovlašćenja i odgovornosti

Ovlašćenja

Moderatorima, supermoderatorima ili administratorima je dozvoljeno da u potpunosti koriste sva ovlašćenja koja su dobili sa svojim statusom. Zloupotrebom svojih ovlašćenja se nanosi šteta forumu. Ovo predstavlja zloupotrebu ovlašćenja i to nije dozvoljeno. Mogućnost da se vide skriveni članovi kao i mogućnost banovanja nekog člana foruma ako postoji razlog ne spada u zloupotrebu ovlašćenja. U suprotnosti ako se neki član banuje bez razloga ili ličnih nesuglasica, ovakvi postupci će se smatrati zloupotrebom. Na osnovu toga njima će biti oni će biti opomenuti ili upozoreni. U slučaju grube zloupotrebe svojih ovlašćenja ovim članovima foruma se može smanjiti ovlašćenja ili status, ili ga mogu trajno izgubiti.Poverljive informacije
i odbor moderatora ne pravi zabave niti ogovara članove iza njihovih leđa. U Headquarters forumu se raspravlja o stvarima vezanim za ceo forum kao i njegovim delovima i ovlašćenjima koje određeni članovi imaju. Član za koga se utvrdi da ovakve informacije širi dalje može dobiti opomenu, upozorenje ili izgubiti status.

Poverljive informacije i diskusije koje su vođene u Headquarters forumu će ostati poverljive. O njima se i diskutovalo u posebnom forumu. Uprava
Odgovornosti

Članstvo u Odboru moderatora ili Upravi Foruma, zahteva da se posao obavlja i izvršava. Ako postoji problem u određenom podforumu, rešite ga. Ako je potrebna pomoć, zatražite pomoć od drugog člana Odbora ili Uprave. Ako niste voljni da radite ovaj posao nema razloga ni da imate status moderatora, supermoderatora ili administratora.

Priručnik za administratora

Sva ovlašćenja koja poseduje moderator poseduju i administratori foruma. Razlika se svodi na mogućnost uređivanja onih delova foruma koji nisu u sklopu statusa moderatora.

Rangovi na- http://druzenje.aforumfree.com/forum
Ovde je objavljen broj postova potreban da se postigne određen rang. Pisanje postova samo sa namerom da se postigne određen rang neće se tolerisati. Ovo je spamovanje i ono će biti sprečeno. Rangovi na forumu ne donosi nikakvu opipljivu korist članu foruma osim evidencije o njegovom učešću i zalaganju u radu foruma. Jedina povoljnost koju član može dobiti na osnovu svog ranga je mogućnost da bude izabran za moderatora ili administratora foruma.


Prijava za mesto urednika foruma

http://druzenje.aforumfree.com/forum
Uslovi:

- Urednik mora biti prisutan najmanje 5 dana u nedelji, s izuzetkom praznika.

- Mora da piše najmanje 4 dana u nedelji.

- Nedeljno mora započeti bar 3 nove teme.

- Dobro poznavanje pravopisa i gramatike.

- Poznavanje teme koje će uređivati.
Nazad na vrh Ići dole
http://www.soulmate-forum.com/index.php
 
SPECIJALNO OBAVESTENJE ...
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
 :: DRUZENJE I ZABAVA :: UPUSTVO NOVIM CLANOVIMA-
Skoči na: